Ga naar de inhoud

RWS-C-regelaar op Traffic-Quest.nl

De laatste versie van de RWS-C-regelaar, de hulpprogramma’s, de documentatie, standaarden, voorbeelden – alles is vanaf vandaag te verkrijgen op de vernieuwde website van TrafficQuest, onder Tools. De oude site, RWSCregelaar.nl, is al enige tijd niet meer in de lucht.

De RWS-C-regelaar is een programmeertaal voor het ontwerpen en testen van voertuigafhankelijke verkeerslichtenregelingen. De tool is door Rijkswaterstaat ontwikkeld en ook voornamelijk door Rijkswaterstaat gebruikt. Maar het feit dat provincies en gemeenten vooral de taal CCOL gebruiken, een taal die in grote lijnen met de RWS-C-regelaar overeenkomt, besloot Rijkswaterstaat begin 2018 om voor de verkeersregelinstallaties ook CCOL te gebruiken.

Hoewel de RWS-C-regelaar sinds eind 2020 niet meer wordt doorontwikkeld, zijn er nog genoeg (Rijkswaterstaat-) VRI’s die in deze taal zijn geschreven. Rijkswaterstaat heeft RWS-C zelfs nog geschikt gemaakt voor de iVRI (RWS-C versie 2.2). Wegbeheerders die RWS-C als back-upregeling in de iVRI willen, kunnen dit gewoon uitvoeren. Dat was voor TrafficQuest reden om informatie over de RWS-C-regelaar gewoon beschikbaar te houden – via deze site.